Telefon

0322 000 00 00

E-Mail

info@adanadkkbirlik.com

Sosyal Medya

Bakan Çelik: Yetiştiricilere söz verdi!

Bakan Çelik: Yetiştiricilere söz verdi!

Bakan Çelik: Yetiştiricilere söz verdi!

Kamuoyunda büyük tepki çeken 'Tarım İthalatı Kararnamesini' Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik savundu. Yine spekülatörleri gerekçe gösteren Çelik, “Üreticilerimizi korumaya da, spekülatörlerle mücadele etmeye de aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Bakan Çelik: Yetiştiricilere söz verdi!

 

29 Haziran 2017 13:49

"Yurt dışından kesimlik hayvan ve karkas et ithalatında gümrük vergilerinin düşürülmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı önceki gün yürürlüğe girdi" diyen Bakan Çelik, “Bu karar sonrasında, üreticilerimizi, yetiştiricilerimizi endişeye sevk edici bazı spekülatif değerlendirmelerin yapıldığı görülmektedir. Hiçbir üreticimizin, yetiştiricimizin endişe etmesine gerek yoktur" açıklamasını yaptı.

Bakan Çelik, şunları bildirdi:

Zira kesimlik hayvan ve karkas et ithalatı, son Bakanlar Kurulu kararı öncesinde olduğu gibi Bakanlığımızın yetkisi ve kontrolü çerçevesinde yürütülecektir. Yerli üretimin daralmasına sebep olacak ithalat uygulamalarına kesinlikle izin verilmeyecektir. İthalat kaynaklı fiyat oluşumlarında, yurtiçi üretim maliyetleri dikkate alınacak ve üretici mağduriyetlerine asla müsaade edilmeyecektir. Üreticilerimiz, yetiştiricilerimiz rahat olsunlar; üretmeye, ağıllarını, ahırlarını doldurmaya devam etsinler. Üreticilerimizi korumaya da, spekülatörlerle mücadele etmeye de aralıksız devam edeceğiz. Nihai hedefimiz, ülkemizin, coğrafyamızın hayvan varlığını artırarak, kendi kendine yeten bir ülke haline gelmesidir."

TARIMDAN HABER


Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis