Telefon

0322 000 00 00

E-Mail

info@adanadkkbirlik.com

Sosyal Medya

Bakan Çelik 'kuzu ithalatı' haberini teyit etti

Bakan Çelik 'kuzu ithalatı' haberini teyit etti

Bakan Çelik 'kuzu ithalatı' haberini teyit etti

Kuzu ithalatı gündemde! Tarımdan Haber olarak gündeme getirdiğimiz kuzu ithalatı haberimizin ardından dün Sabah gazetesinde dikkat çeken bir haber yayınlandı. Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın ve Pınar Çelik Nacar'ın haberine göre, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kuzu etinde yaşanan fiyat artışına karşı ithalat sinyali verdi.

Bakan Çelik 'kuzu ithalatı' haberini teyit etti

 

Sabah gazetesinde dün yayınlanan 'Kuzuda ithalat sinyali!' başlıklı haberde şunlar kaydedildi: “Son dönemde kuzu etinde yaşanan yüzde 30'luk fiyat artışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakan Faruk Çelik, düzenlediği sohbet toplantısında kuzu eti ile ilgili kısmı bir sıkıntı yaşandığını, fiyatların düşürülmesi için gerekirse ithalat yapabilecekleri mesajını verdi"

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Sektör temsilcileri ise, kuzu ithalatına karşı çıkarak, Bakanın açıklamalarına tepki gösterdi. Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Nihat Çelik, "İthalatla kırmızı et açığının kapatılacağını düşünmek büyük bir yanılgıdır. Dışa bağımlı olmak sorunu çözmez" dedi.

Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Ahmet Yücesan ise "Her sıkıştığımızda ithalata sığınmayalım. Kısa süreli çözüm için getirilen geçici ithalat serberstisi sektörü rahatlatabilir. Ancak kalıcı hale gelirse sektöre büyük zarar verir" diye konuştu.

28 Mayıs'ta yaptığımız 'Büyükbaştan sonra kuzu ithalatı da gündemde!' başlıklı haberde, şunlar kaydedilmişti: "koyun etinde yaşanan sıkıntıdan dolayı besilik büyükbaş hayvan ithalatından sonra kuzu ithalatı da gündemde. Henüz bu konuda alınmış bir karar yok ama kuzu ithalatı konusunda ciddi anlamda kafa yoruluyor. Kuzu ithalatı yönünde bir karar alınırsa Türkiye yıllar sonra kuzuyu da ithal etmeye başlayacak."

TARIMDAN HABER 

Diğer Haberler

Adana Damızlık Koyun Kuzu Birliği
Genç çiftçi 2017 proje sonuçları açıklandı

Genç çiftçi 2017 proje sonuçları açıklandı Bakan Çelik, genç çiftçilere 30'ar bin...

Devamı
Adana Damızlık Koyun Kuzu Birliği
Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, kurbanlık fiyatlarını açıkladı, yerli üreticiye destek çağrısı yaptı

KURBANLIK UYARISI! Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat...

Devamı

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis