Telefon

0322 000 00 00

E-Mail

info@adanadkkbirlik.com

Sosyal Medya

Bakan Çelik hayvan ithalatının nedenini açıkladı

Bakan Çelik hayvan ithalatının nedenini açıkladı

Bakan Çelik hayvan ithalatının nedenini açıkladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hayvan ithalatının nedeninin köylerin boşalmasından kaynaklandığını söyledi. TMO sektör temsilcileri ile iftarda bir araya gelen Çelik, "Meralar bomboş ama dışarıdan Hans'ın, bilmem kimin ürettiği hayvanı getiriyoruz. Buna son vermek için Milli Tarım Projesinde önemli adımlar attık" dedi.

Bakan Çelik hayvan ithalatının nedenini açıkladı

22 Haziran 2017 03:27

TMO sektör temsilcileriyle iftarda bir araya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TMO'nun uzun dönem konuştuğu lisanslı depoculuk konusunun bu dönem sona ereceğini belirterek, “3 milyon ton lisanslı deponun yapımı için düğmeye basıldı" diye konuştu.

Hayvan ithalatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik, köyden şehire göç yaşanmasıyla birlikte köylerin boşaldığını, dolayısıyla hayvan ithal edildiğini kaydetti.

3-4 YIL SONRA HAYVAN İTHALATI AZALACAK!

Çelik, şunları kaydetti:

"Meralar bomboş ama dışarıdan Hans'ın, bilmem kimin ürettiği hayvanı getiriyoruz. Buna son vermek için Milli Tarım Projesinde önemli adımlar attık. Damızlık merkezlerini 38 ilde kuruyoruz amaç kendi hayvanımızı kendi coğrafyamızda arttırmak. Buralarda hayvan sayısını artırmazsanız dışarıdan taşıma suyla değirmen dönmez. 3-4 yıl içinde çark hızlı bir şekilde dönünce, hayvan ithalatımız azalacak. Ayrıca dişi hayvan ne kurbanda ne de diğer dönemlerde kesilmemeli. Anasını keserseniz, danasını nerde bulacaksınız. Bu konuda da buzağılara destek verme çalışmalarına başladık, buzağı ölümlerini engellersek ithalata gerek kalmayacak. 73 bin Tarım Bakanlığı çalışanıyla bu hedeflerimizi gerçekleştireceğiz."

Diğer Haberler

Adana Damızlık Koyun Kuzu Birliği
Sağlıklı ve Bol Bereketli Hayırlı Cumalar

Sağlıklı ve Bol Bereketli Hayırlı Cumalar Başkan Murat ŞEN

Devamı
Adana Damızlık Koyun Kuzu Birliği
Göçerelerle Buluşuyoruz

Göçerelerle Buluşuyoruz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Adana İl Müdürlüğü...

Devamı

Facebook Twitter Google+ LinkedIn Pinterest Addthis